Autors

Xavier Castanyer i Angelet

Xavier Castanyer i Angelet (Breda, 1967) és doctor en Història de l’Art per la Universitat de Girona i director del Museu Josep Aragay. Ha estat professor associat de la Universitat de Girona i del Màster d’Estudis Catalans de la Universitat Oberta de Catalunya. És autor de diversos llibres i articles sobre l’artista Josep Aragay, el Noucentisme i el patrimoni històric i artístic.

També escriu llibres per a nois i noies. Són relats plens d’aventures ambientades en algun moment clau de la història de Catalunya, amb personatges entremaliats que sempre viuen al límit i protagonitzen les situacions més esbojarrades, trepidants i divertides. D’aquests llibres han dit:

Faristol: “Una lectura que atrapa des del principi fins al final (…). La barreja de realitat, ficció i humor dona un resultat d’allò més satisfactori”.

El Punt Avui: “Castanyer aplica els seus extensos coneixements històrics d’una manera gens forçada, ambienta les obres a Catalunya i les vesteix d’aventures molt dinàmiques”.

Cavall Fort: “Aventures d’allò més espectaculars i atrevides”.

Revista de Girona: “L’estil de l’autor, amb una prosa àgil i dinàmica, converteix la lectura gairebé en el visionament d’una pel·lícula d’aventures”.

Llibres publicats