Autors

Jordi Falgàs Casanovas

Jordi Falgàs (La Tallada d’Empordà, 1964) és doctor en història de l’art per les universitats de Wisconsin-Madison i de Barcelona. De 1996 a 2003 va ser adjunt de gerència a la Fundació Gala-Salvador Dalí; de 2004 a 2007 va ser Cleveland Fellow al Cleveland Museum of Art, i des de 2008 és director de la Fundació Rafael Masó. És membre del Consell Assessor del Museu de Montserrat.
Ha treballat en l’organització de nombroses exposicions, de les quals destaquen Barcelona and Modernity: Picasso, Gaudí, Miró, Dalí (Cleveland i Nova York, 2006-07); Dalí inèdit: Els dibuixos de Montserrat (Girona, 2007), i Comadira: 50 anys de pintura. Una antologia (Montserrat i Girona, 2010). És autor de llibres i articles sobre diferents artistes i arquitectes catalans moderns i sobre Dalí, dels quals cal remarcar els que va publicar com a resultat de la seva participació en els simposis celebrats a Sant Petersburg i Filadèlfia (2004 i 2005) i el que va ser guanyador del Graduate Student Seminar de l’Art Institute de Chicago i del Premi Schewe de la Universitat de Wisconsin (2004).
Actualment també és el coordinador del projecte de creació d’un museu d’art modern i contemporani a Girona a partir de la col·lecció, la biblioteca i l’arxiu de Rafael Santos Torroella.

Llibres publicats