Títols

Jesús Alturo i Perucho, filòleg, paleògraf, historiador de la cultura.

19,00 
ISBN: 978-84-9191-318-4
Data de publicació: 19/06/2024
Nombre de pàgines: 160
Col·lecció: Biblioteca Serra d'Or
Matèria: Biografies i Memòries

Els principals camps d’estudi en què Jesús Alturo i Perucho (el Pont de Suert, 1954) ha excel·lit són la història de l’escriptura i dels textos llatins, catalans i occitans, la història del llibre manuscrit i de les biblioteques, la codicologia, la diplomàtica, l’epigrafia, la filologia llatina medieval, la lingüística catalana i romànica, la història de la literatura catalana, la història medieval, la història de l’art, la història de l’Església i de la litúrgia, i la història de la cultura en general. El resultat és una obra rica, variada i profunda que ens atansa a un més exacte coneixement del nostre patrimoni bibliogràfic i documental, i contribueix de retop a la seva millor conservació i difusió posant-la al servei de la societat i del nostre país, del qual dona els fonaments dels orígens històrics i culturals. Una obra de referència obligada en tots els temes que ha tractat, sempre amb innovadores aportacions i renovada metodologia. No debades el seu tarannà queda ben definit en les activitats preferides del seu admirat Beda: aprendre, ensenyar i escriure.

Tània Alaix i Gimbert és doctora en Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana. Ha estat bibliotecària de la Biblioteca de Catalunya i actualment és membre del Seminari de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), fundat i dirigit pel mateix Jesús Alturo, amb qui col·labora en tots els darrers estudis.
Amadeu Pons i Serra és llicenciat en Filologia Catalana i diplomat en Biblioteconomia i Documentació. Professor a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals des de 1987, on imparteix assignatures relacionades amb bibliografia i fonts d’informació. És coordinador de l’Escola de Llibreria.