Títols

El llibre que teniu a les mans neix de la voluntat de deixar testimoni de la Congregació de les Serventes de la Santa Família i de les seves successores, la comunitat benedictina de la Santa Família de Manacor, en un moment en el qual el seu passat es dilueix en un present canviant. La seva història és un relat d'amor i de fe en femení. És la història d'unes dones que, qüestionant els rols que la societat de la seva època els imposava, deixaren enrere la seva família per seguir una crida de servei; com diuen les abadesses que prologuen l'obra, "per ser qui eren, fidels a elles mateixes i a la seva crida, arrelades en un poble i disposades sempre a crear llaços d'amistat i servei segons les necessitats de cada moment".
Aquesta obra no només és un llibre sobre la història d'una congregació femenina desapareguda, sinó sobre la dona a l'Església i la societat mallorquina de la primera meitat del segle XX.
En un món d'homes, pensat per homes i per a homes, unes manacorines van saber crear un espai d'apoderament per a la dona, un centre d'apostolat femení, d'encontre, de formació i de catequesi per a nins i nines, al·lots i al·lotes i dones manacorines de totes les edats, que donava servei a les necessitats femenines d'una societat en transformació.