Títols

Ricard Lluch, pessebrista (1895-1988)

19,00
No disponible
ISBN: 978-84-9883-745-2
Data de publicació: 08/04/2015
Nombre de pàgines: 208
Col·lecció: Vària
Matèria: Biografies i Memòries

La figura rellevant de Ricard Lluch i Julià, un home bo, que va dedicar tota la seva vida al món del moble i del pessebrisme, brilla en aquesta biografia redactada pel seu fill i col·laborador Àngel.
El llibre és un recull, el mes acurat possible de l'extensa història dels Obradors Lluch que dóna a conèixer l'obra d'aquest polifacètic i prolífic artista, que va dedicar tota una vida a estimar l'art i l'ofici d'ebenista i a construir, des del 1931, fins al 1964, uns pessebres que reunien al seu entorn amics col·laboradors, poetes, pintors, escultors etc.
Ricard Lluch veié en els seus pessebres una manera de fer apostolat, que al mateix temps d 'honorar les figures del Naixement, donés a conèixer als visitants la historia d'un monestir o la vida d'un sant, en un teatrí amb efectes de llum i so.
Aquests pessebres van servir també per recaptar almoines per als més necessitats: l'hospital d'infants dels Germans de San Joan de Deu, les Germanes del asil de Sant Josep de la Muntanya i les Germanes hospitalàries de l'hospital de Sant Rafael.