Títols

L’ús parlat del català

23,00 
ISBN: 978-84-9191-320-7
Data de publicació: 19/06/2024
Nombre de pàgines: 260
Col·lecció: Vària
Matèria: Llengua

Al segle XXI ens enfrontem amb el fet, inèdit en la nostra història, que el català hagi esdevingut una llengua minoritària al seu propi territori. Fins aquí ens hi ha portat la repressió sistemàtica d’Espanya, França i Itàlia contra la llengua, la nombrosíssima arribada de persones d’altres llengües i la desídia dels mateixos catalanoparlants.
Aquest llibre està dedicat a examinar l’ús parlat del català en el moment actual, aspecte fonamental per a qualsevol idioma; no n’hi ha prou amb el fet que el català s’entengui i es llegeixi, cal que es parli i que sigui una llengua imprescindible per viure als països de llengua catalana. L’àmbit que s’hi tracta és el de tot el domini lingüístic, perquè les situacions amb què es troba la llengua són molt diverses pel fet d’estar repartida entre quatre estats diferents.
Sembla evident que el català es continuarà parlant d’aquí a cent anys, però en quines condicions? El seu ús serà residual a finals de l’actual segle? On són els perills per la pervivència de la llengua? Quins són els aspectes actuals que necessitem canviar per fer possible que continuï essent la llengua que identifica la nostra terra?