Títols

L’etern i enigmàtic no ésser

15,00 
ISBN: 978-84-9191-072-5
Data de publicació: 13/06/2019
Nombre de pàgines: 140
Col·lecció: Casa Museu Llorenç Villalonga
Matèria: Estudis literaris

Escèptic, relativista i visceral; cínic, ambivalent i profundament contradictori. Aquests són alguns dels mots que han servit per definir la personalitat d’una de les figures més destacades -i controvertides- de la literatura catalana del segle XX. Acostumat a llegir amb un llapis a la mà, Villalonga va omplir els marges i interlineats dels llibres amb anotacions i comentaris marginals. Pensant que ningú més els llegiria, s’hi expressa de forma natural i espontània fins a reflectir les seves fílies i fòbies, però també la seva forma d’en tendre la història, la política, les relacions humanes o, fins i tot, la vida quotidiana.
Fruit del treball realitzat gràcies a una de les beques de fons documental de la Fundació Mallorca Literària (Consell de Mallorca), aquest volum esdevé una interpretació crítica d’aquelles notes al marge que ens permet aprofundir en l’ideari
de Villalonga. Un trencaclosques de petites peces carregades de sarcasme, espontaneïtat i humor que aporta una dimensió complementària per a l’estudi tant de l’obra com de l’autor de Mort de Dama.