Títols

Fons numismàtic de l’Abadia de Montserrat

29,00
No disponible
ISBN: 978-84-9883-770-4
Data de publicació: 19/05/2015
Nombre de pàgines: 128
Matèria: Història Antiga

Entre els objectes arqueològics col·leccionats pel monjo biblista P. Bonaventura Ubach, no hi falta un conjunt notable de monedes antigues. Algunes de les peces són importants en elles mateixes, com les monedes gregues, però el nucli més significatiu el constitueixen les monedes de l'època del domini grec a Palestina i les de l'època imperial encunyades a la província romana d'Egipte.
L'estudi acurat de totes aquestes peces és el fruit del treball qualificat de l'autor del present catàleg. L'interès del seu llibre no es limita solament a la descripció de cada peça sinó que s'estén a l'origen, a l'evolució i als diversos sentits que inclou la moneda en l'antiguitat.
El lector podrà trobar, doncs, en aquest catàleg una informació sobre el significat de la col·lecció numismàtica del Museu de Montserrat. Un conjunt de peces que pertanyen a l'època que precedeix a la vinguda de Crist i als primers segles del cristianisme. Aquesta era justament la significació volguda pel monjo de Montserrat P. Bonaventura Ubach, és a dir: il·lustrar la situació política i econòmica de l'època entre la primera i la segona Aliança.