Títols

Fe i valors humans

ISBN: 978-84-9883-661-5
Data de publicació: 26/03/2014
Nombre de pàgines: 232
Col·lecció: Scripta et Documenta
Matèria: Teologia

El Secretariat Diocesà de Justícia i Pau de Tarragona ha promogut aquesta miscel·lània en honor del prevere i teòleg Josep Gil i Ribas, en reconeixement a la seva trajectòria de renovació de la reflexió teològica realitzada en contacte permanent amb el context social i amb la vida concreta de les persones.
Es tracta d'una miscel·lània de contingut teològic. Conté articles de biblistes, d'historiadors i de teòlegs sistemàtics - un d'ells de Colòmbia-, i també d'un filòleg tarragoní. Dos dels escrits es refereixen directament a la magna obra del Dr. Gil, Història del pensament cristià. La majoria dels autors són professors i exprofessors de la Facultat de Teologia de Catalunya, excompanys del Dr. Gil.
La publicació s?inicia amb una biografia de Josep Gil i Ribas i es clou amb la seva extensa bibliografia. El títol reflecteix un aspecte que les aportacions dels autors, en la diversitat i en la riquesa del seu conjunt, suggereixen en comú: la relació no sempre fàcil entre fe i valors humans.