Títols

Calendari Serra d’Or 2024

ISBN: 978-84-9191-292-7
Data de publicació: 15/09/2023
Nombre de pàgines: 14
Matèria: Calendaris

Montserrat, paisatge canviant
El fotògraf Ula Serra ha fotografiat la muntanya de Montserrat des de diferents llocs i ho ha fet durant tot un any, perquè puguem anar veient els canvis en la fesomia, els colors i l'aparença de la muntanya, segons quan i des d'on ens la mirem.
Per il·lustrar les fotografies hem triat petits fragments del llibre Montserrat, a la vora de Barcelona, de Wilhelm von Humboldt, traduït de l'alemany per Jordi Martí Fitó i publicat per José J. de Olañeta, editor. És un petit llibre en el qual el savi alemany explica al seu amic Johann Wolfgang Goethe la seva visita a Montserrat l'any 1800, les impressions que li produeixen l'ascens a la muntanya, el paisatge que s'hi troba i, sobretot, els ermitans que aleshores habitaven la muntanya.
Un deliciós quadern de viatge que us recomanem que llegiu sencer. Veureu com la natura, el paisatge i la vida que transcorre a Montserrat, des de sempre han fascinat tothom qui hi accedeix per primer cop, vingui d'on vingui. I continuen meravellant els visitants que hi tornen un cop i un altre en qualsevol època de l'any.