Títols

Arenys de Mar (1920-1960)

25,00
No disponible
ISBN: 978-84-9883-394-2
Data de publicació: 03/05/2011
Nombre de pàgines: 504
Matèria: Història

Un grup de persones, vinculades a l'Aula d'Extensió Universitària, a l'Associació de Dones per la Igualtat i a Ràdio Arenys de Mar han iniciat un treball de recuperació de la "Memòria de la vida quotidiana d'Arenys de Mar (1920-1960)". Conscientment s?han posat aquesta limitació de temps i espai condicionats per l'edat, les vivències de les persones entrevistades i pels esdeveniments de la vida política.
Les entrevistes, a homes i dones, han permès escoltar unes veus que tradicionalment han quedat oblidades pels estudiosos de la història: la veu i l'òptica de les dones, invisibles en molts llibres d'història, on s'ha obviat la presència de la meitat de la Humanitat, amb un enfocament exclusivament masculí.
No han volgut fer història de la II República, la Guerra o el franquisme, s?han fixat en la vida de les persones que en la seva quotidianitat tenien com a rerefons aquests esdeveniments. El que no s'explica, no existeix, el que no s?anomena, tampoc. Se'ns han escamotejat fets del passat, com si, a força de no esmentar, es pogués arribar a creure que mai no van tenir lloc, quan el coneixement del nostre passat és important per a construir la nostra identitat i el nostre present.
Aquest llibre no pretén, ni de bon tros, dir l'última paraula sobre aquesta època de la vida d'Arenys de Mar; al contrari, vol obrir portes i finestres perquè circuli l'aire de la memòria personal i col·lectiva amb l'aportació dels records de les persones entrevistades i que aquest intent tingui continuïtat en la "història en construció".