Títols

Àngel Rodamilans (1874-1936). Evocació i recerca

8,60
No disponible
ISBN: 978-84-7826-818-4
Data de publicació: 15/04/1997
Nombre de pàgines: 176
Col·lecció: Biblioteca Serra d'Or
Matèria: Art i Arquitectura, Biografies i Memòries, Montserrat

Àngel Rodamilans i Canals és una d'aquelles figures que ennobleixen la història del nostre poble, però que, injustament, resten encara en l'oblit. Monjo exemplar, home d'una bondat extraordinària, compositor fecund i infatigable, ens ha deixat un llegat molt valuós, format majoritàriament d'obres corals -primer més austeres i, ja als últims anys de la seva vida, més complexes i agosarades-, on s'endevina un envejable do per crear unes melodies inspiradíssimes tractades amb una harmonia força peculiar.
El seu pas per Sabadell -la seva ciutat natal- i posteriorment per Terrassa ha deixat una petjada que molts recorden amb emoció. Més tard, primer a l'Escolania i després com a monjo, va ser un destacat continuador de la rica i centenària tradició musical montserratina.
La revolució del 36 estronca una vida que es troba en la seva plenitud creativa. Les seves obres són, avui, no només una valuosíssima aportació al ric ventall coral català, sinó també relíquies vivents d'un home músic estimat per tots.
Aquest treball vol ser un homenatge a la figura del P. Àngel i , alhora, un primer pas per a donar a conèixer una música que, en paraules del P. Abat Cassià Just, "no et deixarà mai indiferent".