Llibre de contemplació en Déu. Volum I. Llibres I-II
0 comentari/s Visitat 4339 Cops
ISBN: 978-84-9883-832-9
Data de publicació: 31/12/2015
Nombre de pàgines: 436
Format: llibre
Col·lecció: Nova edició de les obres de Ramon Llull
Matèria: Història de la Literatura

Portada en alta resolució:

PVP : 45.00 €

Material Didàctic
Resum

El Llibre de contemplació en Déu (ca. 1271-1273) és la primera gran obra que va escriure Ramon Llull després de la seva conversió. Es tracta d'un llibre de proporcions colossals, que conté tot el que serà la producció lul·liana posterior, formulat com a un vast himne de lloança adreçat a Déu en primera persona; un jo anònim hi contempla totes les realitats espirituals i materials, humanes i divines, morals i socials. És la primera mostra de la "nova literatura" que planteja Ramon, desenvolupada amb una prosa poètica, dúctil i sòlidament construïda.

La present edició és la primera que té en compte tota la tradició manuscrita catalana i la primera que es basa en el còdex lul·lià princeps (1280), conservat a la Biblioteca Ambrosiana de Milà, un dels més antics de tota la literatura catalana. Reprodueix la primera versió del Llibre de contemplació, prèvia a la revisió que Llull en va fer en la traducció llatina de l'obra.

EDICIÓ CRÍTICA DE L'OBRA DE RAMON LLULL, EN EL VIIè CENTENARI DE LA SEVA MORT

2015-2016 ANY LLULLComentari/s
0 Comentari sobre :Llibre de contemplació en Déu. Volum I. Llibres I-II »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.