Sabadell, 1936: economia, societat i política
0 comentari/s Visitat 1912 Cops
ISBN: 978-84-9883-932-6
Data de publicació: 01/10/2017
Nombre de pàgines: 303
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca Abat Oliba
Matèria: Història Contemporània, Història Local

Portada en alta resolució:

PVP : 24.00 €

Material Didàctic
Resum

Aquest llibre és el primer d’una sèrie, en la qual s’analitzarà el decurs de la Guerra Civil espanyola a Sabadell i el paper que van tenir els sabadellencs
en aquest conflicte. Aquesta ciutat, per les seves dimensions, pot ser un bon laboratori de proves per analitzar aquesta etapa a partir de comportaments personals, més enllà de les actuacions de partits polítics i sindicals i d’institucions governamentals, i servir de model per a altres estudis aplicats a altres ciutats mitjanes de la Catalunya industrial.
 
Aquesta anàlisi «micro» permet intentar superar algunes visions, amb un biaix excessivament ideològic, d’alguns dels nombrosos treballs que s’han publicat sobre el tema. En un context de guerra civil, amb el que comporta d’alteració del normal funcionament de les societats implicades, s’intenta fer un estudi d’aquest període convuls amb el màxim rigor possible i amb un esperit crític, tot indicant encerts i errors en els comportaments de dirigents i dirigits i procurant explicar-ne les causes.
 
Segons Josep M. Benaul, autor del pròleg, «aquesta història més social pot proporcionar nous elements per a reinterpretar –confirmant, matisant o capgirant segons els casos– les visions obtingudes amb els enfocaments fins ara dominants i que en alguns aspectes comencen a mostrar rendiments decreixents».


Comentari/s
0 Comentari sobre :Sabadell, 1936: economia, societat i política »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.