Guerra i repressió a Prats de Lluçanès, Volum 2
0 comentari/s Visitat 938 Cops
ISBN: 978-84-9191-055-8
Data de publicació: 17/06/2019
Nombre de pàgines: 448
Format: llibre
Col·lecció: Biblioteca Abat Oliba
Matèria: Història Local

Portada en alta resolució:

PVP : 25.00 €

Material Didàctic
Resum

La dècada dels quaranta va ser arreu un període sinònim de repressió. Després de l’entrada de les tropes franquistes a Prats de Lluçanès, les noves autoritats van ser les encarregades de denunciar els considerats desafectes i, a la vegada, de depurar les persones que tenien algun tipus de responsabilitat en l’àmbit municipal. Alguns van decidir fugir cap a França per no tornar, mentre que altres van passar per camps de concentració i batallons de treballadors per ser jutjats posteriorment en consells de guerra i tancats a la presó. Dos d’ells van ser executats.

En els dos volums de la publicació s’han volgut esbrinar les causes i les conseqüències de la guerra per intentar entendre els motius de les actuacions dels pradencs en aquest període, tant els d’un bàndol com els de l’altre. Unes actituds que no van deixar indiferent ningú i que van afectar la convivència local durant molts anys, marcada per un rerefons turbulent que s’ha arrossegat en moltes famílies i veïns fins al moment actual.Comentari/s
0 Comentari sobre :Guerra i repressió a Prats de Lluçanès, Volum 2 »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.