Populisme. El llenguatge de l'adulació de les masses
0 comentari/s Visitat 4206 Cops
ISBN: 978-84-9191-000-8
Data de publicació: 10/09/2018
Nombre de pàgines: 238
Format: llibre
Col·lecció: Magma
Matèria: Sociologia

Portada en alta resolució:

PVP : 20.00 €

Material Didàctic
Resum

A què ens referim exactament quan parlem de populisme? Què tenen en comú personatges tan diferents com Donald Trump, Viktor Orbán, Nicolás Maduro, Marine Le Pen, Silvio Berlusconi, Beppe Grillo o Rodrigo Duterte? El concepte de populisme sol ser emprat avui com una crossa retòrica amb connotacions pejoratives. És només això? El populisme no és una ideologia, sinó un llenguatge emocional basat en contraposar una abstracció anomenada "poble" amb unes elits indefinides que són transformades segons les necessitats dels qui governen. En aquest assaig, que combina rigor acadèmic amb un estil àgil i entenedor, el professor Ferran Sáez Mateu fa un breu repàs de la història del populisme, n'identifica les principals característiques i, finalment, explora quin pot ser el seu futur.

Ferran Sáez Mateu (1964) és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor titular a Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Ha estat director de l’Institut d’Estudis Polítics i del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat de Catalunya. És autor d’una trentena de llibres entre els quals destaquen els assaigs La invenció de l’home (Premi Pere Calders 1996), El crepuscle de la democràcia (Premi Josep Vallverdú 1998), Dislocacions (Premi Joan Fuster 1999), etc. Els més recents són Progresismo (2017) i la novel·la La nit contra tu (2016). La seva principal línia d’investigació acadèmica és la que correlaciona democràcia i comunicació.

 

FULLEJA EL LLIBRE AQUÍ:


Ressenyes


Comentari/s
0 Comentari sobre :Populisme. El llenguatge de l'adulació de les masses »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.