La política en la maleta. Les relacions entre els partits i sindicats catalans a l'exili
0 comentari/s Visitat 1952 Cops
ISBN: 978-84-9883-804-6
Data de publicació: 01/11/2015
Nombre de pàgines: 112
Format: llibre
Col·lecció: Textos i Estudis de Cultura Catalana
Matèria: Història

Portada en alta resolució:

PVP : 12.00 €

Material Didàctic
Resum

Al començament de 1939 Catalunya va ser ocupada per les tropes franquistes amb la consegüent fugida de milers de persones: membres de l’Exèrcit Popular, polítics, sindicalistes, funcionaris de l’Estat i de la Generalitat i persones sense cap participació tant en la contesa com en la rereguarda. Tots tenien una raó excel·lent: el tracte que els vencedors atorgaven als vençuts allí on triomfaven.
D’això se n’ha escrit molt, amb un bon nombre de treballs d’alta qualitat, a més d’una producció literària i memorialista de divers interès, així com de biografies i estudis sobre partits polítics o sobre organitzacions obreres i sobre exiliats.
El present treball no entra en aquestes qüestions, sinó en les relacions entre tots plegats a l’exili, calibrant fins a quin punt aquestes relacions significaren o no la continuïtat heretada de la guerra i les mutacions que es van donar, tot intentant explicar tant el fenomen com els processos. Es té present únicament l’àmbit primigeni català, encara que sovint s’ha de fer referència a les relacions amb les forces organitzades de l’Estat republicà espanyol a l’exili.


Comentari/s
0 Comentari sobre :La política en la maleta. Les relacions entre els partits i sindicats catalans a l'exili »

Participa i escriu el teu comentari!

Escriu el teu comentari a continuació. Necessites ser membre per poder fer-ho Registra´t A la nostra web o Inicia sessió.